بهار نارنج شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد.
آیین بهار نارنج
آیین سنتی عرقگیری بهار نارنج، از جمله آیینهای سنتی مازندرانیها از دیرباز بوده و است. هر ساله با فرا رسیدن اردیبهشت ماه، جشنواره ملی بهار نارنج به صورت نمادین در شهرستان ساری برگزار میشود.[۴]
خواص
از بهار نارنج عرق تهیه میشود که طبیعتی گرم دارد. این عرق اشتهاآوری قوی بوده و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید است؛ همچنین نشاطآور است و در تسکین ناراحتیهای سینه و تپش قلب نیز مؤثر است.
مداومت در مصرف بهار نارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود برای استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مؤثر است. مصرف این عرق هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.